Translate

08 ianuarie 2015

BUNUL SIMȚ?

Buna dragelor! :)

Am zis ca o sa diversific postările, și chiar asta fac acum. Vreau sa va vorbesc azi de o problema de care ma lovesc zilnic.

Lucrez la un magazin. Nu e o meserie "intelectuala" (dar trebuie ceva cap sa o poți face), dar cel puțin lucrez.
Zi de zi am de-a face cu tot felul de oameni. Sunt o mulțime de oameni ok, dar azi vreau sa va vorbesc despre ceilalți. Și de anumite lipsuri educationale.

BUNA ZIUA. Se pare ca lipsește din vocabularul multora în ziua de azi. Intra omul în magazin, se uita și iese, fără sa bage în seama pe nimeni. Desigur, nu am pretenția sa aud nici la revedere. Și nici nu aud.
Nu știu  alții cum sunt (vorba lui Creangă) dar eu când intru într-un magazin, fie ca vreau sa cumpăr sau doar ma uit, spun "bună ziua"  și "la revedere"  când ies. Mi se pare o chestie de bun simt.

AERELE DE SUPERIORITATE.  am întâlnit multe persoane care ma priveau de sus, deși nu îmi erau deloc superioare. Situația cea mai hilara a fost când am fost întrebată dacă știu ce e acela topping. Am rămas un pic cu gura căscată și am raspuns ca știu ce e acela topping. Deși în minte aveam pregătită și eu intrebarea:"Dar tu știi cum se scrie topping? "

Mai sunt și veșnicele persoane grăbite! Cele care cer sa fie servite  mai repede, deși se vede clar ca ma ocup de trei clienți deodată!

Și în cele din urma, deși nu are neapărat legătură cu munca, ma enervează unele babe. La magazin sunt acelea care ma întreabă într-una de arborele genealogic, sau mai pe românește :" A cui esti tu maica? ". Ce rost are sa înșir eu lista rudelor unei persoane pe care nu o cunosc?
Pe strada ma enervează babele care se uita lung după mine, și dacă le salut nu răspund. Și nu ma refer aici la babe surde!

Noroc ca sunt o persoana destul de pozitiva... și dacă ma enervez, îmi trece repede și întâmpin pe toată lumea cu zâmbetul pe buze.

Când considerați ca bunul simt lipseste? V-ați confruntat cu ceva cazuri?

Kiss! :*

2 comentarii:

  1. eu mai vad pe la magazine, intre copile de 14-15 ani si le vorbesc cu "tu" si "da-mi" unor doamne vanzatoare care ar putea sa le fie mame...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am întâlnit și mai rău... Copii pe la 10 anicare răspund cu un tupeu fantastic!

    RăspundețiȘtergere

Feel free to leave a comment! ;)