Translate

20 aprilie 2015

DIY:FARD DE OBRAZ IN RECIPIENT NOU! :)

Buna dragelor! :)

Acum vreo doua saptamani am dat-o iar pe experimente...de data asta cu recipiente... :)

Aveam o cutiuta(nu stiu cum sa-i zic exact) cu oglinda de perle compacte Giordani,castigata acum vreo doi ani. Mai aveam putin si o terminam,asa ca m-am gandit ca poate fac ceva cu ea.
Intr-o trusa de farduri aveam doua nuante de fard de obraz pe care uitam mereu ca le am,ca sa le folosesc. Asa ca am zis ca e bine sa le transfer in cealalta... :)

Zis si facut! Aparea insa o alta problema! Pentru ca nu aveam cum sa le transfer intacte,trebuia sa le faram si sa le "leg" cumva...asa ca am cautat pe net,pentru ca ma gandeam ca poate a mai avut cineva probleme asemanatoare.
Si am gasit raspunsul: ALCOOL IZOPROPILIC.

Totul a inceput asa:


Nu am folosit multe chestii: alcool,o spatula de lemn(sau in cazul meu-lingurita de inghetata,sigilata bineinteles) si vreo doua servetele de bucatarie.

Am faramat intai restul de perle din recipient si am rasturnat-o pe un servetel.
Apoi am faramat fardurile din trusa(da,le-am amestecat) si le-am rasturnat in pudriera. Le-am maruntit bine,bine,amestecandu-le in acelasi timp.


Am turnat apoi un pic de alcool izopropilic peste(doar un pic),si am amestecat.Am mai adaugat o picatura dupa,pentru ca mi se parea ca nu a umezit suficient.
Dupa ce s-a legat compozitia,am asezat-o un pic cu spatula,apoi am inceput sa presez cu un servetel de bucatarie,pana s-a absorbit mare parte din alcool. Apoi am pus recipientul deschis ca sa se evapore si restul de alcool,si sa se usuce fardul.

Rezultatul a fost acesta:


Prin amestecarea celor doua nuante am obtinut un fard de obraz mai soft,avand in vedere ca unul era mai inchis si celalalt era mai mult iluminator.Asa am obtinut un fard de obraz roz,cu iluminator incorporat(zici ca fac reclama la cuptor... :P).
Pacat ca nu am facut un swatch,ca sa vedeti culoarea. E o nuanta destul de discreta,dar daca insist cu pensula pe fard rozul devine mai intens,dar nu asta doresc eu,ci ceva mai discret. ;)

Sper ca v-am dat idei,chiar daca si eu am vazut-o in alta parte.

Sa imi spuneti si mie daca va apucati de proiecte din astea... :))

Ce ziceti de rezultatul meu? Ati incerat vreodata metoda aceasta? :)

Kiss! :*

4 comentarii:

  1. Am incercat-o de multe ori, chiar saptamana trecuta cand am transferat niste farduri din quad-uri, intr-o paletuta. Cum intind mereu mana spre palete, alea mai mici au ramas triste si uitate intr-un sertar. No more of that now :)))) Si era chiar pacat de fardulete, unele erau super misto ❤
    p.s: mama ce ai muncit paletuta aia, si eu le dau gata pe alea deschise :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, eu oricum sunt în urma mereu cu noutățile, asa ca nici nu credeam ca e vreo inovație... 😝
    Au început sa se ducă din culori, și parca vad ca o să-mi para rău după ea. Chiar dacă fardurile sunt sidefate, dacă le distribui bine se vad super mișto!
    Chiar, am văzut și la tine! Sorry ca am fugit fără sa comentez, dar în ultima vreme intru, citesc și ies, din lipsa de timp.
    Te pupicesc! 😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Moa' ce machiaj mi-a traznit in dovleac: auriul ala de jos combinat cu nuanta aia de burgundy, iar pe pleoapa de jos, nuanta de emerald de pe primul rand de sus, amestecat cu negru ❤
    hihih, poate iti dau idei si mai postezi machiaje ;)
    Cam asa fac si eu, tot din lipsa de timp sau de chef :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Maaaai... Chiar îmi dai idei! Doar ceva timp îmi trebuie sa fac un machiaj complet și complex. În ultima vreme machiajul meu era doar pe pleoapa superioara, cu fard, doar ca mai simplu. 😏

    RăspundețiȘtergere

Feel free to leave a comment! ;)