Translate

11 septembrie 2015

RECENZIE: "CRIMELE DIN WIMBLEDON" DE NIGEL WILLIAMS

Bună dragelor! :)

Iacătă mă apucași de recenzii. Am avut această idee în cap de multă vreme, dar nu credeam că ar interesa pe cineva părerea mea despre o carte. :)

Îmi place sa citesc. Chiar foarte mult. Dacă nu am cartea im mână, citesc pe telefon. Adevărul e ca până acum am căutat mai mult autori de care am auzit ceva.
Cartea de azi am luat-o de la Libris, și m-a costat vreo 5 lei.

Are parte de o descriere destul de interesantă pe spate, destul cât să-ți gâdile imaginația și să te facă să vrei să o citești.


Eroul acestei cărți este Henry Farr. Henry este un avocat(nu prea bun de altfel, dar nu se vorbește prea mult de cariera lui) de vârstă mijlocie, gras și nu prea arătos, căsătorit cu Elinor, o feministă afectată, cu o părere mult prea bună despre ea, împreună având-o pe Maisie, o fată moartă după dulciuri, și cu o lipsă acută de talente.

Henry vrea să își ucidă soția. Nu doar ca vrea, dar și încearcă să pună în practică ideile pe care el le consideră potrivite pentru a-și suprima consoarta.
Doar că prima dată dă greș, și ajunge să moară medicul cartierului în locul soției.
A doua oară, vrând să fie mai sigur, otrăvește punciul pregătit la înmormântarea doctorului, dar nici de data asta nu are noroc, și mor alte trei persoane, dar nu și cea vizată.
Cazurile acestea de moarte suspectă nu interesează pe nimeni din poliție, se pare, însă atrage atenția detectivului Rush, care începe să îi dea târcoale lui Henry, să îi expună ideile sale, și cerându-i părerea în cazurile apărute pe strada lor.
Încet, încet, Henry începe să se îndoiască de motivele care l-au făcut să dorească moartea soției, și vrea să se cumințească, dar surpriză, încep să mai moară oameni din apropierea lui, fără ca Henry să își aducă aminte ca ar fi implicat.
Ițele mai mult se încurcă, dar se dovedește că detectivul Rush e un om plin de surprize!

Cartea am citit-o destul de repede, mai ales că nu am stat doar cu ea în mână. Se dorește a fi o comedie(asta am înțeles eu), dar, chiar dacă situațiile sunt comice, nu am râs... poate doar mi-a smuls câte un zâmbet din când în când. Eu aș încadra-o la categoria comedie neagră.
Mi-a plăcut sa o citesc, deși câteodată ma enerva prea lunga descriere a sentimentelor personajului principal. Mi-ar fi plăcut sa fie mai multe dialoguri, mi se pare că se duce lipsă de acestea.
E o carte ușurică, de omorât timpul liber. Pentru cei aproximativ 5 lei plătiți pe carte, zic că a fost ok. Nu as fi dat peste 15 lei pe ea, sa zicem.
Sper că v-a plăcut prima mea recenzie, și va aștept comentariile cu mult drag. :)

Ce ziceți, ați citi această carte?

Kiss! :*

10 comentarii:

  1. Pare interesanta! Asta imi place la Libris, au carticele bune la preturi foarte mici. Si le maj primesti si acasa. Si mie mi-a ajuns azi un coletel ;;) Ma bucur ca te-ai incumetat sa faci si recenzii! Si eu sunt cu cartea-n mana non-stop :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar voiam sa mai răscolesc site-ul, ca sa mai găsesc chilipiruri. :)
    Sunt, curioasă , ce ți-ai mai luat? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e o carticica potrivita pentru vacante. :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi place mult sa citesc.
    Te-am nominalizat: http://strumfette.blogspot.ro/2015/09/the-versatile-blogger-awards-tag.html

    RăspundețiȘtergere
  5. eu mi-am mai luat o carte din colectia autorilor nordici, dar si Ingerul mortii, de Christian Black, care urmeaza s-o incep si sa vad ce e de capul ei

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie să văd și eu ce e cu acești autori nordici, par promițători! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur! Cred ca e cea mai relaxantă activitate! :)
    Te vizitez acum! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. neaparat, sunt sigura ca vei ramane fascinata!

    RăspundețiȘtergere

Feel free to leave a comment! ;)