Translate

27 februarie 2022

Cum incepi o rutina corecta

Am decis sa preiau pe blog unele postari informative scrise pe Instagram, chiar si unele review-uri, deoarece consider ca e mai sigur sa fie in mai multe parti postat. Unele persoane cauta pe Google totusi.

Aceasta postare este dedicata incepatorilor. Stiu ca inceputul unei rutine e dificil cateodata, de aceea am vrut sa simplific pentru voi. Cititi cu atentie, va rog! 🙂

Cum incepi o rutina? 

Primesc deseori intrebarea aceasta. Prea multa informatie poate duce in eroare, mai ales cand sunt probleme de tratat. Mereu vrem mai mult, în speranta ca vom scapa mai repede de imperfectiuni. Ei bine, NU se va intampla asta.

La inceput avem nevoie doar de 4 pasi simpli: curatare, SPF, demachiere si hidratare, impartiti astfel :

Dimineata spalam fata cu un cleanser bland, (optional-aplicam crema hidratanta) si SPF (minim 30).

                                      În poza : Cerave Hydrating Cream to  foam cleanser si 
                                         Evy Daily Defense Face Mousse spf50 

Seara demachiem tenul (chiar daca nu porti machiaj, majoritatea spf-urilor sunt rezistente la apa), spalam si apoi aplicam crema hidratanta. 

                                    În poza: Avene Tolerance lotiune demachianta, Ceramol 311
                                       gel de spalare spumant si crema hidratanta Vegreen. 

Atat pentru inceput. Obisnuiti-va cu aceasta rutina zilnic si dupa minim o luna sa introduceti 1 activ conform cu nevoile tenului.

Eu recomand intotdeauna ca produsele folosite sa nu contina iritanti: parfum, uleiuri esentiale sau alcool denaturat(acesta este optional totusi, daca are un rol important in formula produsului). 

Asa că RABDARE si succes in construirea unei rutine de incepator!

Cum arata rutina ta de incepator?
 

🌞Produsele Cerave si Avene le gasiti în farmacii sau magazine online gen Emag. 
🌞 Produsele EVY si VEGREEN le gasiti pe SOLE, iar daca folositi codul SOLE1922 aveti 5% extra reducere.
🌞Produsele CERAMOL le gasiti pe BIOBEAUTY CONCEPT, iar daca folositi codul "Cristina10" aveti 10% extra reducere. 

8 comentarii:

  1. Bună dimineața! Creme/loțiuni "hydrating" si creme/lotiuni "moisturizing" se lot folosi in aceeasi rutină. E necesar doar iarna ot tenul meu gras pori dilatati, cu comedoame, cu tendințe acneice. Deocamdată țin in frâu formarea lor cu rutină in care folosesc exfoliere chimica de 3 ori pe săptămână. Citesc cat pot postările de pe grup. Am 51 ani. Mi-as dori sa nu trebuiască sa mai scot comedoamele la fiecare 10 - 14 zile, să mentin hidratat tenul, sa încetinesc irmarra ridurilor in jurul buzelor sau colturilor ochilor. Ma gandesc sa încep sa fac si tratamente hifu pt profunzimea structurii feței si a gâtului dar tare scumpe sunt. Mulțumesc. O zi frumoasă să aveți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua! Hydrating sau Moisturising înseamnă cam același lucru, nu e nevoie sa folosiți ambele produse în aceeași rutină. Extracția comedoamelor nu prea e recomandată, cel puțin nu atât de des, pot lăsa urme. Ați fost la un dermatolog sa va prescrie un tratament pentru acestea?

      Ștergere
  2. Bună ziua,o alta varianta pentru crena hidratanta care poate fi? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Depinde ce anume cauți la acea crema, depinde și de tipul tău de ten,depinde și de buget.

      Ștergere
  3. Buna ziua, oferiti si rutine personalizate? Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Nu ofer rutine personalizate. Ajut cu informații cum pot, dar ceva specific nu fac decât extrem de rar.

      Ștergere
  4. Buna ziua, acum am vazut pe grup ca a fost organizata o sesiune de rutine, dar am ratat. Daca aveti timp sa ma ajutati si pe mine, apreciez. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se organizează din când în când câte o acțiune de genul, nu prea des din păcate pentru ca nu avem timpul necesar. Acest articol te poate ajuta sa începi o rutina simpla, mergi cu ea o perioada ca să te obișnuiești. Între timp mai citești pe grul și vezi ce crezi ca ar avea nevoie tenul tău după aceea. Poți crea postare când crezi ca nu te descurci, te vom ajuta cu o îndrumare, fie ca se aproba fie ca nu. ☺️

      Ștergere

Feel free to leave a comment! ;)