Translate

04 martie 2022

Produse optionale în rutina de începator

Am făcut acum ceva vreme o postare despre ce anume trebuie să conțină rutina de începător. Am scris atunci doar pașii de bază. Acum vreau să completez și să vorbesc și despre produsele OPTIONALE ce pot fi folosite în rutina de începător. Și sa va arat câteva exemple de produse(dintre cele pe care le dețin, ca altfel ar fi mult mai multe). 🙂


APA TERMALA : se folosește pentru umezirea tenului înainte de aplicarea tonerelor sau serumurilor hidratante. Este un produs de care vă puteți lipsi cu ușurință, puteți lăsa tenul ușor umed după spălare. ATENTIE! Nu folosiți apa termală peste spf, pentru asa zisa împrospătare, puteți dilua filtrele astfel scăzând protecția. Nu pulverizați apă termală ca apoi sa o ștergeți de pe față, irosiți produsul inutil. Apa termală NU este produs de curățare, nu se folosește după demachiere pentru ștergerea urmelor. Folosiți un produs blând de curățare și tenul vă va mulțumi.


                                                     Apă termală Avene


TONER/SER HIDRATANT: după apa termală puteți veni cu un un produs hidratant, mai lichid, mai vâscos, ambele, după preferință. Acestea conțin de obicei acid hialuronic (în diverse forme moleculare), ingrediente cu rol hidratant și reparator (glicerină, panthenol, Centella, peptide, ceramide etc). Unele au și niacinamide, în procent mic, ceea ce este ok, deși niacinamida este considerată activ. NU folosiți tonere exfoliante! Atenție la cele care conțin acizi exfolianți(glicolic, salicilic, mandelic, PHA), nu se folosesc de la început și nici în fiecare seară. Alegeți produse fără iritanți(parfum, alcool denaturat, uleiuri esențiale) și tenul o sa vă mulțumească. 


      Cactus Toner YadahVitamin Toner IunikMucin Toner Vegreen (acestea le găsiți pe Sole, codul SOLE1922 va aduce 5% extra reducere), Toner Micelium Eladerm (Codul Evidence5 aduce 5% extra reducere) 



     The Good SerumLiquid Moisturiser Skin FunctionalStress Less Geek&GorgeousTea Tree Relief Serum IunikTrialight SkintegraNature Mucin Serum Vegreen ( ultimele 3 le găsiți pe Sole, codul SOLE1922 va aduce 5% extra reducere). 


ULEIURI VEGETALE PRESATE LA RECE: puteți folosi un ulei pentru emoliere. Au și proprietăți antioxidante și ușor oclusive. Nu înlocuiește crema hidratantă, dar o poate ajuta. Puneți câteva picături în palmă și tapotați pe față, sau amestecați în crema hidratantă și aplicați. ATENTIE! Uleiurile pot rancezi ușor dacă nu sunt păstrate cum trebuie, adică în locuri uscate, răcoroase, ferite de lumină. 
Mai jos vedeți câteva exemple de uleiuri ce pot fi folosite în funcție de tipul de ten. 


        Sursa Evidencebasedskincare Blog


Dacă sunteți la început sper că vă sunt de folos aceste informații. Cu puțină atenție la ce puneți pe ten îl puteți aduce într-o stare mult mai bună. Desigur, dacă există o problemă medicală trebuie să vă adresați medicului pentru a primi tratament adecvat. 

Ce produs opțional v-a ajutat în rutina de începător?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Feel free to leave a comment! ;)