Translate

04 mai 2022

Ce am folosit pentru pielea copilului in perioada rece

Cand este frig, pielea tuturor sufera. Se deshidrateaza/usuca si ne trezim cu pielea solzoasa. Nici cei mici nu sunt scutiti de aceasta neplacere. Astazi vreau sa va arat ce am folosit pentru hidratarea pielii copilului in perioada rece, dar care pot fi folosite si de adulti, nu sunt exclusiv pentru copii. Sunt potrivite si pentru piele atopica. Niciuna dintre ele nu au iritanti! 





🌿Sensitélial de la ACM, este o crema emolienta usor de intins si care intra relativ repede in piele. Lasa un usor film care se absoarbe in 5-10 minute. Contine ingrediente hidratante si calmante(glicerina, alantoina), emolienti(ulei mineral, ulei din samburi de caise, unt de shea, ulei de jojoba) si siliconi pentru a crea un strat ocluziv ce tine hidratarea la locul ei. Eu am varianta de 500 ml, iar termenul este de 3 luni de la data deschiderii. Poate fi folosit pe fata si corp. 


🌿Crema hidratanta Cerave, este densa, onctuoasa, hidratanta, dar intra foarte repede in piele. Contine ingrediente hidratante(glicerina, hialuronat de sodiu), acizi grasi(trigliceride, colesterol), 3 tipuri de ceramide pentru repararea barierei cutanate(ceramide NP, AP si EOP), ocluzivi(petrolatum, siliconi) și antioxidanti (vitamina E). Eu am varianta la cutie, de 340 gr, iar termenul este de 12 luni de la data deschiderii. Poate fi folosita de asemenea pentru fata si corp.


🌿Atoderm Intensive Baume de la Bioderma, este un balsam emolient, nu foarte onctuos, care se intinde usor si intra destul de repede în piele. Formulat pentru a calma mancarimea si a reduce disconfortul, contine ingrediente pentru repararea barierei cutanate(glicerina, phytosphingosine, Ceramide NP, AP și EOP, colesterol), zinc gluconat(antibacterian si ajuta la vindecare), emolienti și ocluzivi(ulei de floarea soarelui, ulei de rapita, ulei mineral). Varianta pe care o detin are 500 ml si trebuie consumat in 6 luni de la data deschiderii. Poate fi folosit pentru fata si corp, chiar si pentru bebelusi, cu exceptia prematurilor.


🌿Exomega Control de la A-Derma, este un spray emolient anti-mancarimi, pentru piele uscata, atopica. L-am folosit extra, pentru coate si genunchi pentru cel mic, dar poate fi folosit si in loc de crema hidratanta pe tot corpul. Are o textura laptoasa, dar nu e prea lichid si intra repede in piele lasand-o hidratata. Contine ingrediente hidratante si emoliente(glicerina, unt de shea, extracte de ovaz, ulei de luminita serii), niacinamide(cu rol reparator, antiinflamator, ajuta la repararea barierei cutanate), antioxidant(vitamina E). Eu am spray-ul de 200 ml, care nu are o data de expirare de la deschidere, fiind ambalat sub presiune. Poate fi folosit în orice pozitie. Recomandat chiar si bebelusilor.

Mai jos puteti vedea texturile:



Mai sunt produse potrivite pentru cei mici, si o sa mai fac cate un update din cand in cand.

Sunt curioasa daca ati folosit vreunul dintre aceste produse si cum vi s-au parut. ☺️

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Feel free to leave a comment! ;)