Translate

24 mai 2022

Exfolierea tenului în perioada de vara

    Haideti sa vorbim un pic despre exfolierea tenului(cu produse care se lasa pe piele) în perioada verii. Se poate? Normal ca se poate. Dar trebuie sa respectam cativa pasi si cateva reguli. 😉


    🌸In primul rand, ce tip de ten poate beneficia de exfoliere? Absolut oricare, daca este necesar.

    🌸In al doilea rand, cum alegem produsul potrivit? Aici trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte: tipul de ten, anumite caracteristici, ce anume dorim de la exfoliere.

      🌿Exemple:
    💮Daca aveti un ten uscat sau deshidratat sau sensibil, dar vi se pare ca totusi porii au nevoie de ceva intretinere, un toner hidratant cu un procent mic de acid salicilic ar putea ajuta. De exemplu tonerul Micelium de la Eladerm, ce contine 0,5% acid salicilic, extract de castravete si factori de hidratare. Are o cantitate mare si e nevoie de putin produs pentru toata fata. Eu pun in palme, nu irosesc produs pe dischete. 😉
Poate fi folosit dimineata sau seara, dupa preferinta. 
Produse Eladerm (codul "evidence5" va aduce o mica reducere) 
 

    💮Dacă aveti un ten sensibil, reactiv, dar vreti un pic de exfoliere, Calm Down de la Geek&Gorgeous va poate ajuta. Contine 4% PHA+ BHA( PHA 3.2 % + BHA 0.8%), exfoliaza delicat, nu usuca si calmeaza pielea(contine si panthenol, glicerina). Poate fi folosit dimineata sau seara, dupa preferinta. 


    💮Pentru un ten normal, mixt(cu un usor exces de sebum) cu filamente seboreice oxidate, Clarion de la Skintegra poate fi potrivit. Contine 2% Bha și 4% AHA (acid glicolic) deci este un exfoliant de putere mai mica, dar asta nu inseamna ca se poate folosi zilnic. De 2-3 ori pe saptamana e suficient(seara).
Gama Skintegra (codul FAKEDIVA va aduce o mica reducere) 


❗Produsele cu acid salicilic nu se recomanda a fi folosite în timpul sarcinii si alaptarii! ❗

    💮Daca nu aveti probleme cu porii, dar doriti exfolierea tenului, acesta fiind mai rezistent, puteti urca mai sus: un exfoliant de tarie medie cu 6,58% AHA si PHA, cum e Lumion de la Skintegra, poate fi potrivit. Folosit seara, intre 1-3 ori pe saptamana (in functie si de restul rutinei /activilor) e de ajuns.
Gama Skintegra  (codul FAKEDIVA va aduce o mica reducere) 


    💮Daca tenul era deja obisnuit cu un procent mare de acizi exfolianti, dar trebuie scazut procentul pe perioada verii, o data pe saptamana se poate folosi tonerul exfoliant Smooth Out de la Geek&Gorgeous. Contine 12%AHA (10% glicolic și 2% lactic) si extract de cactus pentru calmare, plus cateva ingrediente hidratante.
Eu am folosit in perioada rece un produs cu 25% glicolic, iar acum acesta mi se pare un procent ok pentru a continua(o data pe saptamana, dupa cum ziceam).


❗Daca sunteti insarcinate nu puteti folosi un produs cu procent mai mare de 10% AHA, deci Smooth Out nu este pentru voi! ❗


❗Ce trebuie sa fie sfant pentru voi atunci cand folositi un acid exfoliant(nu doar vara)? Spf, spf si iar spf! Aplicat în cantitate corecta si reaplicat pe parcursul zilei. Daca stiti ca nu va e drag spf-ul si cam uitati de el, luati manuta de pe acizi, puteti face mult rau tenului. ❗

❗Daca esti incepator, maxim tonerul cu acid salicilic sau Calm Down le poti introduce pe parcursul verii. Restul nu!❗

Ati schimbat procentele de când s-a incalzit, sau continuati cu aceleasi? ☺️



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Feel free to leave a comment! ;)