Translate

17 martie 2022

Curatarea tenului

    Continui postările educative despre îngrijirea tenului, și vă aduc în vedere un pas relativ plictisitor, dar necesar. Sper ca va ajută pe acelea dintre voi care sunteți la început de drum. 🙂

    Curățarea tenului este primul pas pentru un ten sănătos. Deși nu pare atât de importantă, o curățare corectă va avea un impact pozitiv în aspectul tenului.
Curățarea tenului se face dimineața și seara.

    Dimineața se folosește un gel/cremă de curățare cu o formulare blândă, deoarece tenul nu este murdar ci doar trebuie curățate resturile de cosmetice aplicate seara, transpirația și sebumul apărute peste noapte(dacă e cazul).

    Nu se agresează tenul suplimentar cu demachiere(gen apa micelară), este inutil dimineața.




    Seara este de preferat a se face dublă curățare.
    Primul pas este demachierea, care se face cu un produs potrivit, blând. Se poate folosi lapte demachiant, apă micelară, ulei demachiant, în funcție de preferințe.


              Ulei demachiant Avon, Avene Tolerance Lotiune demachianta , Bioderma Sensibio Apa Micelara , Uriage demachiant ochi , gel demachiant Avon

    Al doilea pas este spalarea cu un produs potrivit nevoilor tenului. Nu alegeți produse agresive care curăță prea intens, sperând că veți scăpa de problemă (gen sebum), dimpotrivă, puteți agrava.

    Masați produsul în jur de 30 de secunde pe fața umedă, apoi clătiți bine și ștergeți tenul prin mișcări de tapotare, nu frecare.



Ten normal/ mixt/gras: Ceramol 311 gel de curatare (codul cristina10 pentru 10% extra reducere), Cerave Gel Spumant




    Pentru incepatorii care inca nu experimenteaza cu acizii dar vor o usoara exfoliere, cat si pentru tenurile sensibile care nu tolereaza acizi in procente mai mari sau care se lasa pe piele(leave-on), o alternativa buna pot fi produsele de curatare ce contin un procent mic de acizi( salicilic sau PHA, in cazurile de mai jos).

Cerave gel de curatare cu salicilic , Isntree pudra enzimatica de curatare ( codul cristina10 aduce 10% extra reducere), Skin Functional gel de curatare cu salicilic ( codul SKINCARE aduce 10% extra reducere)

    ATENTIE! Apa termală NU înlocuiește spalarea tenului.
    Întotdeauna recomand ca produsele folosite să fie fără iritanți( parfum, alcool denaturat, uleiuri esențiale).
  

  Ce produse folositi pentru curatarea tenului? Faceti dubla curatare seara? 😊


6 comentarii:

  1. Produsele de curatare cu acizi se pot folosi zilnic sau trebuie mai rar, gen de cateva ori pe saptamana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Depinde cât poate tolera tenul tău, și depinde dacă mai ai activi în rutină. În principiu ar merge zilnic, dacă tenul tolerează, dar oricum nu as recomanda zilnic în zona ochilor, de exemplu. Ar trebui sa folosești 2 produse separate pentru curățare, ceea ce nu e prea comod.

      Ștergere
  2. Se pot folosi produse de curățare cu acizi având în vedere ca aplic și epiduo aproape în fiecare seara? (am ten gras acneic)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de procentul de acizi și depinde de cât suporta tenul tău acum. În mod normal produsele de spălare cu acizi nu ar trebui sa pună prea mari probleme, pentru ca se spala, și în general au procent mic. Poți folosi un gel de spălare cu salicilic (cum e Cerave SA sau cel de la Skin Funcțional) de câteva ori pe săptămână, ar ajuta la mentinerea porilor mai curați.

      Ștergere
  3. cetaphil sau jelly joker dimineata; ulei uriage xemose si cetaphil seara

    RăspundețiȘtergere

Feel free to leave a comment! ;)