Translate

06 martie 2022

Epilarea definitiva + experienta mea

   

             Într-o lume aflata în viteza, nu ne mai place sa pierdem timpul cu maruntisuri, dar în acelasi timp, unele dintre ele ne dau bătăi de cap. Epilarea sigur prinde loc pe podium. 

Epilarea definitiva nu mai este o procedura ce poate fi făcută doar de vedete sau bogați, preturile în ziua de azi sunt destul de accesibile si pentru clasa medie. 

Acest articol este adresat celor care nu doresc sa aibă par în diverse zone, fie ca vorbim de femei sau barbati, pentru ca aceasta procedura poate fi făcuta de oricine, daca e major. Dacă sunteti ok cu pilozitatea corporala, nu e nici o problema. 




Ce este epilarea definitiva? 


Epilarea definitiva este un proces prin care, cu ajutorul unui dispozitiv laser se trimite un impuls luminos la radacina firului de par, și actioneaza strict asupra acesteia împiedicând astfel(sau încetinind, mai ales la inceput) cresterea lui viitoare. 

Prin epilare definitiva se pot rezolva probleme cum ar fi foliculita, parul crescut sub piele, iritatii produse de ceara, diminuarea parului care creste în exces din cauze hormonale. 


Cum actioneaza laserul? 


Fasciculul de raze este atras de melanina din radacina firului de par. De aceea, pentru a fi mai eficient, se recomanda ca parul sa fie ras cu o seara inainte sau in ziua respectiva, pentru ca laserul sa se concentreze pe radacina. 


Pe piata exista mai multe tipuri de aparate laser, unele mai eficiente, altele mai putin eficiente. Conteaza totusi si cine il manuieste si cat de pregatit este tehnicianul.

 

Unde puteți face procedura? 


La o clinica unde exista medic dermatolog, fara discutii. Inainte de inceperea procedurii medicul va face un consult medical, unde poate vedea daca aveti vreo problema de piele activa, verifica alunitele din zonele dorite pentru epilare( dermatoscopie), pentru a vedea daca exista modificari de structura, iar daca acesta va da acordul, puteti începe procedura mult dorita. 


Indicatii, contraindicatii si recomandări pentru epilarea cu laser: 


Persoana care doreste a face aceasta procedura trebuie sa fie majora. 

Nu se face aceasta procedura în timpul sarcinii si alaptarii. 

Nu trebuie sa ai boli de piele active. 

Trebuie sa intrerupi aplicarea activilor fotosensobilizanti cu 2-3 saptamani înainte de sedinta stabilita. 

Radacinile trebuie sa fie regenerate înainte de procedura, de aceea se recomanda încetarea smulgerii parului cu minim 3 saptamani anterior. Rasul este indicat. 

Se interzice folosirea antibioticului sau a antiinflamatoarelor lor înainte de sedinta de epilare. 

Dereglările hormonale nu pun prea multe probleme, dar de obicei poate creste numarul de sedinte necesare atingerii scopului. 

Numarul de sedinte necesar este de cele mai multe ori 6 sau 8, cu distanta de 2 luni între ele. Pentru fata se recomanda ca distanta sa fie de 4 săptămâni. 

Expunerea la soare sau solar trebuie evitata cu 8 zile inainte si dupa procedura, iar în restul timpului e necesar aplicarea unui factor de protectie de minim 30, în strat generos. 

În cazul axilei nu se recomanda aplicarea deodorantul cu alcool sau parfum, timp de 48 de ore. Daca se poate chiar deloc, e si mai bine. 

Pentru orice zona, se recomanda timp de 2-3 zile( post procedura) spalarea cu un produs delicat și aplicarea unei creme hidratante, ambele fără parfum, alcool denaturat sau uleiuri esentiale. 


Este epilarea definitiva…definitiva? 


Nu este chiar definitiva, dar distanta intre ședințe creste considerabil, dupa terminarea procedurii initiale de eliminare. Parul se mai regenereaza în timp, apar alti foliculi, asa ca este nevoie de sedinte de intretinere, care se pot face de 1-2 ori pe an. 


Procedura de epilare definitiva, din perspectiva mea. 


Nu-i asa ca e mai bine sa aflati detalii direct de la o persoana care a trecut prin procesul de inlaturare a parului nedorit? Asa ca, haideti sa va povestesc. 




Pentru inceput va spun ca eu am facut procedura în zona axilara și inghinala, adica unde parul era gros, mult, inchis la culoare si crestea foarte repede. 

La axile foloseam de peste 10 ani epilatorul, dar cu o frecventa ridicata, adica în fiecare saptamana, iar cel mai neplacut efect era ca imi cresteau fire sub piele. Nu exista sa fie o saptamana cu piele curata. Pentru zona inghinala foloseam doar aparatul de ras. 

Inainte de prima sedinta a trebuit sa opresc folosirea epilatorului cam 3 saptamani, folosind doar aparatul de ras sau nimic. Noroc ca era noiembrie, nu vedeam decat eu ce creste acolo. Si a crescut, credeti-ma! 


Cu o seara inainte am ras tot, iar a doua zi mi-am luat inima în dinti si biletul de tren in geanta, si am purces spre capitala. Am ajuns la Illuma Clinique, unde am fost intampinata de Alexandra, fondatoarea clinicii, intr-o atmosfera calda si primitoare.



Consultatia a fost foarte placuta, s-a petrecut cum am descris mai sus, dr. Irina Cudritchi a dat acordul si am pornit spre sala unde trona dispozitivul de epilare laser cu dioda Venus Velocity.

Primul lucru pe care Daniela(ea mi-a efectuat prima sedinta) l-a făcut, a fost sa îmi acopere alunitele din zona cu un creion alb, pentru a nu prelua melanina acestora din razele laser. 

Prima sedinta a durut un pic, dar nu atat de rau ca in cazul epilatorului în zona inghinala( da, am facut-o si pe asta, nu va recomand decat daca va place tortura). Se simteau ca niste piscaturi, doar atunci când se elibera impulsul, apoi se calma imediat. In zona axilei a fost mult mai lejer. 

Depinde totusi si de toleranta fiecarei persoane la durere. Eu sunt destul de rezistenta. 

Timp de 48 de ore nu am aplicat antiperspirant(era decembrie, am putut sa stau fara), zonele le-am spalat si hidratat cu produse lipsite de iritanti. 


Socul a fost maxim cand am vazut ca s-a redus cantitatea de par cu aproximativ 70%(imi cresteau si câte 3 fire din acelasi folicul), iar parul ramas a fost mai deschis la culoare si mai subtire. Plus ca nu mi-a mai crescut nici un fir in piele de atunci(sau poate doar unul sau doua, dar cine le-a mai bagat în seama cand restul zonei era curata?) in zona axilara, doar in zona inghinala au mai crescut sub piele o perioada, dar din ce in ce mai putine in timp. 


Dupa a doua si a treia sedinta(pe care le-am efectuat la 8 saptamani distanta intre ele) parul s-a mai rarit vizibil, dar nu cu acelasi impact asupra mea. Plus ca aproape nu am mai simtit nimic în timpul sedintelor. 



La a patra insa, lucrurile au stat un pic diferit. S-au efectuat doua treceri ale aparatului cu o intensitate mai mare, deci am resimtit ceva durere, mai ales dupa a doua trecere, cand pielea era deja usor sensibilizata. Dar rezultatul este minunat. Pot sa spun ca 95% din par nu mai exista, doar câteva fire cresc normal în jurul alunitelor. Va puteti convinge din poze. A trecut mai bine de o luna de la ședința numarul 4 și eu nu am mai pus mana pe aparatul de ras pentru aceste doua zone. 





Sedintele 5 si 6 au fost aproape la fel de intense ca sedinta numarul 4. rezultatele nu ai mai fost atat de vizibile ca inainte, dar asta si pentru ca parul ramas a fost mai subtire si mai deschis la culoare. Aparatul de ras l-am folosit doar inainte de sedinte, in rest nu, chiar daca au mai crescut cateva fire in lungime.

Nici acum la +3 luni de la ultima sedinta nu am mai folosit aparatul de ras. Firele ramase sunt putine, dar sunt usor vizibile pentru ca au crescut lungi, si doar de aproape. Sunt sigura ca se vor mai diminua dupa sedinta de intretinere pe care intentionez sa o fac la 6 luni( adica peste 3 luni). 

Firele din jurul alunitei au rămas aproape intacte, de aceea sunt mai groase lungi și negre. Acum știți cum arată initial firul. 😄

  ( am făcut poza folosind camera din spate a telefonului, culorile fiind astfel mai intense, iar poza este făcută de aproape) 

Sunt multumita? Extrem de multumita! Am axile de reclama? În nici un caz, doar dacă voi folosi Photoshop. Dar este exact cum imi doresc sa fie: fara pete sau par vizibil a doua zi după epilare. 


Lista de preturi o gasiti pe site( lista preturi ) dar daca consultati sectiunea OFERTELE LUNII puteti gasi unele reduceri la proceduri sau pachete. Ii gasiti si pe Instagram, unde au multe postari informative: Illuma Clinique


Bonus: toata luna martie(2022) aveti 10% reducere pentru procedurile de epilare definitiva si injectare cu toxina botulinica, dacă folositi codul "10THEORDINARY"! 


Va lasi si cateva link-uri cu si despre procedura( unde apare si subsemnata): aici si aici


Ce parere aveti despre epilarea definitiva? Ati facut aceasta procedura? Aveti de gand sa o încercați? 🙂


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Feel free to leave a comment! ;)